Fietstocht Historische Vereniging Zweeloo

Op vrijdag 22 september as. organiseert de Historische Vereniging Zweeloo een gezellige en leerzame fietstocht door de omgeving van Zweeloo. Basis hiervoor is de route, zoals die is uitgezet op bladzijde 12 van “Sweel en de Zweelers”, het mooie boek over de geschiedenis van de voormalige gemeente Zweeloo.

Tijdens de fietstocht, die ongeveer 25 km lang is, wordt u op verschillende interessante plekken bijgepraat door twee ervaren kenners van de boeiende Zweeler geschiedenis. Om het voor hun overzichtelijk en behapbaar te houden, is er wel een maximum aan het aantal deelnemers gesteld, te weten 25. De snelheid van de traditionele (gewone) fiets is op 22 september leidend.

We starten de fietstocht om 12.00 uur bij de kerk in Zweeloo. De kosten zijn voor leden € 2,50 per persoon en voor niet-leden € 4,50 per persoon. Onderweg krijgt u een consumptie + gebak aangeboden. Graag (gepast) contant betalen.

Vooraf aanmelden voor deze fietstocht is vereist en kan via het e-mailadres hvsweel@hotmail.com. Telefonische opgave is ook mogelijk: 0591 – 37 1776.