Gemeente lanceert nieuwe website over geschiedenis Coevorden; vrijwilligers Historische Vereniging Zweeloo in zonnetje gezet

Woensdagavond 20 maart j.l. presenteerden gemeentearchivaris Henk Mepschen en enkele collega’s van de gemeente Coevorden de vernieuwde website www.geschiedeniscoevorden.nl Dit gebeurde op het gemeentehuis in het bijzijn van de bestuursleden van alle historische verenigingen en wethouder Joop Slomp. Op de site is allerlei historische informatie te vinden, afkomstig uit de gemeentelijke archieven.

De site was er al maar werd compleet herzien. Zo verbeterden de navigatie en de teksten en zijn de vormgeving en het fotomateriaal vernieuwd. Verder werd de vindbaarheid via Google sterk verbeterd. Ook is de site digitaal toegankelijk geworden voor doven en slechtzienden.

Voor iedereen
Iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de gemeente Coevorden kan nu veel makkelijker zoeken. Op de vernieuwde site vind je bijvoorbeeld informatie over de stadspoorten van Coevorden, waaronder de Bentheimer Poort. Maar ook allerlei informatie over gebouwen en gebeurtenissen in de buitendorpen.

Vrijwilligers Zweeloo
Wethouder Joop Slomp maakte van de gelegenheid gebruik om vrijwilligers van de historische vereniging Zweeloo in het zonnetje te zetten. Henk Reinds, Fokko Kuipers, Bea Kool en Ton van den Oever hielpen vanaf november 2018 met de inventarisatie van het archief van de voormalige gemeente Zweeloo.

Zij ontvingen, als dank daarvoor, uit handen van de wethouder het kerkje van Zweeloo, gemaakt van chocolade (foto). Ook prees de wethouder de extra bijdrage van Henk Mepschen aan de inventarisatie van het archief. Hij ontving als dank een groot bos bloemen.

Alle archieven beschikbaar
Op dit moment kun je de archieven van de voormalige gemeente Zweeloo op www.geschiedeniscoevorden.nl bekijken. In de loop van 2024 kan dat ook voor Dalen en Oosterhesselen. In 2025 voor Sleen.

Foto: Bea Kool en Henk Reinds met het kerkje van Zweeloo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *