Jaarvergadering

Op woensdag 13 februari 2013 vond de jaarvergadering plaats van de Historische Vereniging Zweeloo. Dit keer werd deze gehouden in het Hotel Café Restaurant Hegen te Wezup.

Met 30 personen was de belangstelling niet al te groot. Maar ook nu bleek weer, zeker aan het einde van de avond, dat thuisblijvers weleens ongelijk kunnen hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteraard waren daar de gebruikelijke agendapunten, waarbij de jaar-activiteiten en het financiële reilen en zeilen werden besproken. De vergadering kon zich vinden in hetgeen door het bestuur werd gepresenteerd.

Na het vaststellen van de begroting voor 2013 werden ook nog 2 nieuwe bestuursleden bij acclamatie verkozen: Bea Kroon en Wills Coolegem.

 

Na de pauze presenteerde Judith van Goor, secretaris van de vereniging, samen met Fokko Kuipers een quiz, waarbij ruim 100 dia’s werden getoond van verleden en heden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABij een 15-tal dia’s werden vragen gesteld. Hoewel niemand alle vragen goed had beantwoord werd er toch goed gescoord.

Wel of geen prijs was minder belangrijk: het was soms een feest van herkenning, de oude dorpsbeelden, met soms verdwenen boerderijen, terug te zien.

Het was een geslaagde avond.